Over

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus,  persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. In maart van 2021 kwam ‘En het werd lente’ uit; de eerste single van haar album ‘Langzaamaan’, een prachtige intieme ballad over het verliezen van haar moeder. ‘En het werd lente’ werd opgevolgd door  ‘Ik weet niet wat de tantes zingen’ uit. Een wat duisterdere single over ergens bij willen horen, maar toch ook niet. Jezelf te herkennen, maar toch ook niet.

Begin 2022 kwam het album ‘Langzaamaan’ uit. Een verzameling nummers over de jaren die achter haar liggen waarin zij afscheid neemt van haar jeugd, een generatie opschuift en met weemoed en verwondering het verstrijken van de tijd bezingt. Het album gaat vergezeld van haar bundel ‘De Woorden’, waarin zij onder andere gedichten heeft opgenomen die geen liedjes zijn geworden. 

‘Langzaamaan’ is een prachtig album dat niet onopgemerkt bleef en T A M A R speelplekken opleverde op onder andere Eurosonic Noorderslag 2022, Grasnapolsky, Preuvenement, Eindeloos Eiland Festival en het prachtige Graceland. In 2022  werd ze uitgeroepen tot Beste Talent tijdens het Popgala Noord en eind 2022 verschijnt haar nieuwste single ‘Zacht Water’. Ondertussen start T A M A R haar solo project Zelf Doen. Een  zoektocht naar autonomie. Haar single En Je Wilde Dansen nam ze op bij Jan Schröder (Causes) kwam begin 2023 uit. Daarnaast schreef ze een ode aan haar wijk Lewenborg in de single Nog Steeds In Lewenborg voor het theaterproject De Wijk De Wereld waarvoor ze een scéne schreef en opvoerde in de Stadsschouwburg.

T A M A R werkt aan haar muziektheaterprogramma.