OVER

T A M A R maakt poëtische popliedjes. Buitengewone verhalen over het alledaagse. Melodieus,  persoonlijk, met ruimte genoeg op de stippellijntjes. 

In 2010 won ze als Tamar Lewis de jury- en publieksprijs van de Nootuitgang Groningen. In datzelfde  jaar bereikte ze de finale van de Grote Prijs van Nederland in Paradiso. Ze speelde onder andere op het  Bevrijdingsfestival in Groningen, Noorderzon, ESNS, in weelderige tuinen en knusse huiskamers. Ook  was ze support act voor Jenny Lane, Rachel Sermani en Rue Royale. In 2012 bracht ze haar eerste EP  uit, genaamd ‘Canvas’. Met de single ‘Nooit te weinig tijd voor een liedje’ (2015) stapte ze over op het  schrijven in het Nederlands. 

In 2020 nam T A M A R deel aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject. Dit leverde haar een plek  in de Hit The North selectie van ESNS op. In maart van 2021 kwam ‘En het werd lente’ en ‘ Ik weet niet wat de tantes zingen’, twee nummers van de nieuwe EP die dit jaar zal verschijnen. Onlangs werd de live sessie die zij speelde tijdens het Booster Festival in april 2021 uitgebracht via alle online streaming kanalen.