Dagboek van een Wannabe

Ik vind mezelf een stoere, geëngageerde, spirituele, wijze, intelligente, creatieve vrouw, met de nadruk op wannabe. Met mijn geïnteresseerde blik en rode lippen probeer ik dat beeld te creëren, maar ik klooi maar wat aan. Ik knip en plak mijn identiteit bij elkaar. De waanzin van mijn moeder, het op afstand blijven van mijn vader, alles moeten weten en, vervolgens mijn best doen om niet al te gehecht te raken aan al dat weten.

Na het zien van Aan de andere kant wil ik ineens een liedje over mijn Molukse roots schrijven en dan natuurlijk vooral over de complexiteit van mijn mengelmoes zijn. Och, wat interessant. Want als de Molukkers zingen, en ik alleen de melodie maar ken, voel ik me een wannabe Molukker. Of ik kan ook een liedje schrijven over hoe ontheemd ik me voel in de collegezaal. Hoe ik gedreven uit mijn ogen kijk met een pen in mijn mondhoek, wannabe geleerd te wezen, maar lach om de onvoldoendes die ik haal, want wat is het ook voor vreemd instituut. Of zal ik een liedje schrijven over hoe ik, als een wannabe gelovige mijn handen ophef naar een god, maar iedereen om me heen hetzelfde zie doen, vlug mijn handen weer terug in mijn zakken steek, waar ik edelstenen verstop in de hoop dat hun kracht een beetje op me af zal stralen, omdat ik het hier nergens kan vinden.

Hier, in dit dorp waarheen ik vluchtte van de uitlaatgassen en de vele mensen, maar waar de drukte zó ver te zoeken is dat ik er soms naar snak en in lijn 4 stap om mijn hart op de halen aan de voet van de Martinitoren. In de stad waar ineens ik niet zo hip meer ben, iedereen in vintage kleren loopt en drukke levens heeft, terwijl…wat doe ik eigenlijk de hele dag? Zorgen voor de kinderen en een beetje pingelen op mijn gitaar, dromend van een zaal vol mensen, knikkend in hun stoel: zing het meid! We snappen wat je zegt. Waar was jij al die tijd? Een Multi talent, een genie, een wonderkind. Zing voor ons!

En dat schrijf ik dan op, terwijl het honderd keer beter kan. Wat kwetsbaar van mezelf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *