2e prijs Volzin. schrijfwedstrijd

Ik deed eind 2019 mee aan de schrijfwedstrijd van Volzin. Het thema was ‘Wie zal ons leiden?’. Bij het woord leiderschap en alle afgeleiden daarvan, wordt er iets in mij geraakt. Dat gebeurde ook toen ik de opdracht las.

Scroll helemaal omlaag voor mijn inzending>>>

Vanuit mijn geraaktheid ben ik gaan schrijven, maar toen ik klaar was besloot ik om mijn verhaal niet in te sturen. Het zal wel te verhalend, te po√ętisch en teveel vanuit mijn hart geschreven voor een thema als Leiderschap, dacht ik.

Maar, moedigde ik niet juist in mijn essay mensen aan om zich door niets of niemand te laten leiden dan door de stem van hun eigen hart? Ik besloot nog een keer, maar dan anders. Net voor ik naar bed ging drukte ik op ‘verzenden’.

Mijn verhaal is door de jury bekroond met de tweede prijs.

‘De tweede prijs gaat naar Tamar Tanasale. De jury waardeert de wijze waarop zij schrijft over een gebeurtenis uit het dagelijks leven. Het kan in ieders straat gebeuren dat er iets fout loopt met de kliko’s, maar het gebeurt zeker in ieders leven dat er van ervaringen een bepaalde uitnodiging uitgaat die je leven meer richting kan geven. De jury vindt de benadering van Tanasale niet alleen origineel, maar ook po√ętisch. Haar essay kan je raken doordat het iets oproept. Er zit spanning in haar essay die we ook in het dagelijks leven herkennen: iedereen maakt filmpjes en blijft op afstand in plaats van zich in te zetten voor adequate oplossingen, ook van kleine problemen. Tanasale wijst je op je verantwoordelijkheid ook in het kleine leiding te nemen.’

De jury (Voorzitter Volzin-schrijfwedstrijd 2019 mgr. Joris Vercammen, oud-katholiek aartsbisschop van Utrecht. De jury bestaat verder uit: Barbara de Lange (strateeg, gespreksleider en idee-optimist, bureau Moondance), Peter Pot (directeur Dominicanenklooster Zwolle, voetbalscheidsrechter, oud-wethouder Ameland en Zwolle), Greet Prins (voorzitter Raad van Bestuur Philadelphia Zorg, kandidaat Eerste Kamer voor het CDA),  Elze Riemer (godsdienstwetenschapper en journalist, lid redactieraad Volzin). Volzin-redacteur Jan van Hooydonk is secretaris van de jury).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *